Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan)

Postat de tarasmariana in Aperitive / Garnituri
20 Mai 2014 | 4281 vizualizari
Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 20 gr drojdie
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • Umplutura:
  • 700 gr carne de curcan
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • verdeturi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prepararea aluatului: se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga putina sare si faina cat cuprinde (ptr a forma o coca mai tare buna de modelat). Se lasa la dospit.

Intre timp se face umplutura:se fierbe carnea si se opreste putina apa, apoi se toaca, ceapa se taie solzisori si se caleste, ouale se fierb si se taie, verdeata se taie marunt si se adauga putina apa in care a fiert carnea, se pun toate intr-un bol si se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand aluatul a crescut (se opreste mai intai putina coca ptr floricele sau ce model doriti) restul de coca se intinde si se pune umplutura de carne in mijloc, se trag marginile putin si se lipesc, intoarcem placinta si o asezam cu mana si o decoram cu aluatul oprit. Se unge peste tot cu un ou batut apoi se inteapa cu un cutit din loc in loc ca sa iasa aerul si sa nu ramana aluatul umed, se mai lasa deoparte 10 minute sa creasca ca sa nu se crape in cuptor. Se da la cuptor la 200°c ptr 40 minute apoi dupa ce s-a rumenit si e coapta se scoate din cuptor si se unge cu o bucatica de unt ptr a avea luciu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Carnaciori de pui in aluat

Postat de Ela68

Carnaciori de pui in aluat

1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut. 2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele...

Citeste continuarea

Melci din foietaj cu sos de rosii, porumb si bacon

Postat de katty

Melci din foietaj cu sos de rosii, porumb si bacon

Intindem  foietajul scos de la frigider, pe un blat de lemn. Il ungem cu sos de rosii si presaram busuiocul. Presaram cascavalul ras, baconul taiat cubulete si tras cateva minute intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 06:02
Buna!
la 20.05.2014, 06:45
la 20.05.2014, 07:01
like!
la 20.05.2014, 07:08
bun
la 20.05.2014, 08:43

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking