Pirosti cu cartofi

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
23 Sep 2010 | 9729 vizualizari
Pirosti cu cartofi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • ~50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut, apa calduta, zaharul, sarea si uleiul. Se amesteca cu o lingura si dupa ce s-a incorporat faina se framanta cu mana, pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de 1 ora sau mai mult, in functie de tipul de drojdie.

Intre timp se pregateste umplutura: cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec pe sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu 3 linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pasati. In functie de cartofi, de cat sunt de fainosi se adauga si putin lapte fierbinte, apoi putin cate putin uleiul, amestecand bine. Se potriveste gustul de sare si piper.

Aluatul dospit se imparte in bucati mici, care se intind in foaie subtire pe masa usor infainata. Se pune umplutura pe jumatate din foaie. Se acopera cu cealalta jumatate neunsa si se lipesc marginile presand cu degetele, formand un coltunas mai mare. :)

Pirostile umplute se mai lasa putin pe masa la crescut apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un prosop absorbant. Se servesc atat calde cat si reci.

Pentru a evita prajeala se pot coace in cuptor, unse cu ou batut si puse intr-o tava unsa cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirosti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Parjoale preparate rapid

Postat de Patricia_Iordache_79

Parjoale preparate rapid

Curatam de coaja legumele si le spalam. Punem toata carnea intr-un vsa incapator. Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine. Punem in robotul de bucatarie...

Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu somon afumat si Miez de lapte

Postat de RuxyRux

Clatite aperitiv cu somon afumat si Miez de lapte

Portiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti. Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2010, 11:02
vreau...........
la 23.09.2010, 11:04
Foarte bune. Mai ai o portie si pentru mine?
la 23.09.2010, 11:05
yamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...ce bunatate!
la 23.09.2010, 11:05
Este pentru toata lumea!
la 23.09.2010, 11:13
eu o s-o fac in cuptor

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking