PITE CU BRANZA SI STAFIDE

Postat de Roda in Prajituri
7 Iun 2009 | 4773 vizualizari
PITE CU BRANZA SI STAFIDE

Familia mea adora pite-ul, cu mere, cu branza sau cu fructe de sezon.

Ingrediente

  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 3,75dl. +3 linguri lapte,
  • 250g .margarina,
  • 30g.drojdie proaspata,
  • 375g. faina,
  • 204g.+2 linguri (24g.)indulcitor (praf),
  • putina sare,
  • 8 oua,
  • 500g.branza de vaca degresata,
  • 50g.stafide,
  • 50g. migdale feliate,
  • margarina pentru uns forma;

Mod de preparare

1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca.

2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se adauga drojdia si se amesteca pana se dizolva.

3.Intr-un castron se pune faina cu 36g. indulcitor si putina sare.Se adauga untul topit si putin racit,precum si laptele cu drojdia si un ou.Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la cald 30 de minute.

4.Se separa 5 oua.Restul de margarina / unt se freaca cu 96g.indulcitor pana devine o crema.Budinca racita se trece prin sita si cu lingura, putin cate putin, se incorporeaza in crema de unt .Se adauga , unul cate unul, cele 5 galbenuse ,apoi cele 5 albusuri batute spuma.

5.O forma de 32/37cm. se unge cu margarina.Aluatul cu drojdie  se  intinde in tava,ridicand putin si la margini.Se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se netezeste crema de branza peste aceasta  foaie.Restul de indulcitor se amesteca  cu doua oua , se bat bine, se adauga stafidele si migdalele feliate  si se unge crema.Peste stafide si migdale se toarna crema de unt.Se coace in cuptor preincalzit, la 175*C, timp de 30 minute.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se continua coacerea inca 30 de minute.Se taie(vezi imaginea) si se presara restul de indulcitor praf.

Obs:Pentru cei care nu doresc sa foloseasca indulcitor, proportiile in zahar sunt urmatoarele:50g.zahar pentru aluat, 200g.zahar pentru crema de unt si 130g. zahar pentru compozitia de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "PITE CU BRANZA SI STAFIDE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura cu mere

Culegem merele din gradina. ;) Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit. Aluatul il preparam...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Postat de cris2711

Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius. Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile. Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2009, 13:18
Poza este a ta ?
la 18.06.2021, 12:05

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking