Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

Postat de ANCA in Ficat
8 Apr 2009 | 11632 vizualizari
Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

Pentru amatorii de mancaruri picante, va prezint piureul unguresc, unul dintre preferatele mele! Il prepara mamaia mea, care se tragea din Ardeal, apoi mama… Se serveste ca garnitura la fripturi, carnati (merge fff bine), ficatei, si este insotit primavara de salata verde proaspata (cu castraveti, ceapa verde si ridichii, stropite cu ulei de masline si lamaie din belsug), iar iarna de muraturi felurite! De multe ori, mi-e atat de pofta, incat il mananc simplu, fara carne, doar cu salata, deeeliiiiciu, pe cuvant!!:) Ingredientele se pun in functie de gust, de cantitatea de piure si de cat de iute va place:) Mie mi-au iesit 3 portii si am folosit asa:

Ingrediente

  • 300 grame ficatei
  • 500 grame cartofi
  • doua cepe
  • lapte
  • unt
  • sare
  • cimbru
  • boia iute
  • pasta sos rosii

Mod de preparare

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru, le amestec bine si le mai las pe foc pret de cateva minute.

Piureul se prepara in mod obisnuit, cu lapte si unt, se potriveste cu sare, apoi adaugam ceapa calita si amestecam bine si gata piureul unguresc:)

Ficateii: i-am inabusit in putin ulei cateva minute, acoperiti cu un capac, apoi am adaugat mujdei de usturoi, cimbru, piper, sare, si i-am acoperit cu un capac, inca vreo 10 minute.

De cand a mancat prima data, sotul meu se declara dependent si el..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pate de casa, din ficat de pui

Postat de merisor67

Pate de casa, din ficat de pui

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2009, 16:06
Anca,suna tare bine,deja salivez,...si eu tot din Ardeal,si bunica facea specialitati din astea,..acum mie dor de ele,ca eu unele nu mai stiu sa le fac.
Bafta in concurs!
la 25.02.2009, 12:57
Multumesc, Mirela!
la 04.08.2009, 15:45
as dorii sa stiu cum seface reteta ardeleneasca derele mai bine spus ungureste daca stie cineva as ruga sa o posteze multumesc mult
la 04.08.2009, 18:54
Helena, aproape ungureste ai scris, ca nu am inteles glumesc, dar nu stiu ungureste, mamaia mea stia ceva...nu stiu despre ce spui tu..
la 22.10.2009, 17:38
Anca suna foarte bine si delicioas o sa incerc si eu acesta reteta,mult succes pe mai departe

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking