Pizza capriciosa

Postat de Oana in Pizza
25 Apr 2010 | 8787 vizualizari
Pizza capriciosa

Foarte rapida!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura rasa cu sare
  • 300 g faina
  • o lingura rasa cu drojdie granulata
  • Topping:
  • sunca presata
  • masline
  • anghinare la conserva
  • cascaval ementaler ras
  • sos de rosii
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, sarea si drojdia, apoi se toarna laptele rece, incorporand lejer, fie cu mixerul, fie cu lingura. Se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider 20 de minute.

Tava pentru pizza se unge cu putin ulei, se intinde apoi aluatul cu mana. Se pune deasupra sosul de rosii, se presara busuioc uscat. Apoi se pune cascavalul ras, sau mozzarella (eu nu am avut) si restul ingredientelor: sunca taiata fasii, rondelele de masline si inimile de anghinare taie pe jumatate (si scurse inainte de zeama). Se mai pune un rand de cascaval deasupra si se baga in cuptorul incins dinainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza capriciosa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pizza capriciosa

Postat de Sim0naWorld

Pizza capriciosa

Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa...

Citeste continuarea

Pizza Capriciosa

Postat de Dea_Dea

Pizza Capriciosa

Aluat: Faina si sarea se pun in castron.Drojdia se dizolva in apa calduta.Se adauga pe rand apa , pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul se framanta pana se incorporeaza si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 11:18
la 25.04.2010, 11:24
la 25.04.2010, 11:30
la 25.04.2010, 13:29
super arata...... vreau si eu o bucatica....
la 25.04.2010, 13:42
pe gustul meu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking