Ingrediente
- Aluat:
- 250 ml lapte rece
- 2 linguri ulei de masline
- o lingura rasa cu sare
- 300 g faina
- o lingura rasa cu drojdie granulata
- Topping:
- sunca presata
- masline
- anghinare la conserva
- cascaval ementaler ras
- sos de rosii
- busuioc uscat
Mod de preparare
Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, sarea si drojdia, apoi se toarna laptele rece, incorporand lejer, fie cu mixerul, fie cu lingura. Se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider 20 de minute.
Tava pentru pizza se unge cu putin ulei, se intinde apoi aluatul cu mana. Se pune deasupra sosul de rosii, se presara busuioc uscat. Apoi se pune cascavalul ras, sau mozzarella (eu nu am avut) si restul ingredientelor: sunca taiata fasii, rondelele de masline si inimile de anghinare taie pe jumatate (si scurse inainte de zeama). Se mai pune un rand de cascaval deasupra si se baga in cuptorul incins dinainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza capriciosa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|