Pizza cu blat crocant

Postat de Anamaria7 in Pizza
26 Aug 2012 | 5753 vizualizari
Pizza cu blat crocant

DE CAND tot caut o reteta de blat crrrocant pentru pizza?! Si uite, in sfarsit, am gasit-o, la Laura Sava. Am mai incercat mai demult si altele, dar nu ramaneau crocante si a doua zi. E minunata! Si pot zice ca se apropie la gust de cea mancata (IN FIECARE ZI) in Roma. Ce conteaza enorm la o pizza sunt sosul de rosii (facut in casa, de preferat, ca al meu :D) pus din belsug si mozzarella. Ma, nu imi lauda nimeni sosul de rosii, mi-l laud io, NA! :P E ataaaaaaaaaaat de buuuuuuuuuuuuuuun ca il mananc cu liingura, pe post de felul intai, in loc de supa de rosii rece :)) L-am facut prima data acum 5 ani, la prima mea reteta postata, Egglpant Parmigiana, iar de atunci am inceput sa il fac si toamna la categoria "conserve". Se potriveste de minune si la paste si poate fi savurat chiar si cu bruschete sau ca dip pentru chipsuri.

Ingrediente

Blat:

  • 2c faina
  • 1/8c ulei
  • 1/2c apa
  • 1/4 cub drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare

Topping:

  • salam uscat
  • ciuperci
  • ardei gras
  • 200 gr mozzarella
  • 200 ml sos de rosii, reteta la Eggplant Parmigiano

Mod de preparare

Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare. 

Blat:


Frecam bine intr-un pahar mare drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam o lingura de apa calduta si una de faina si omogenizam. Punem paharul acoperit la caldura sa creasca maiaua.

Intre timp, amestecam apa cu uleiul si sarea in vasul in care vom framanta. Cand maiaua e gata, turnam peste, omogenizam, apoi adaugam faina putin cate putin pana se leaga aluatul. Il framantam bine cu mana vreo 10min, apoi formam o bila, o presaram cu faina si acoperim cu un servet. Punem vasul intr-un loc calduros si lasam minim 30 min la dospit. Cand faina de deasupra a "crepat", scoatem aluatul din vas, il mai framantam putin sa iasa aerul din el si il intindem in tava cu degetele, NU cu facaletul pentru ca isi va pierde din elasticitate si se va intari prea mult la coacere.

Intindem sosul de rosii, trantim feliile de salam, rozetele de ardei, ce alte nebunii va ating papilele gustative pe moment :) si doar la final, mozzarella feliata.

Dam la cuptorul incins la 170-180C pana se topeste bine branza si se rumeneste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Postat de merisor67

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt. Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2012, 21:28
waw!
la 26.08.2012, 21:28
Excelenta pizza fata frumoasa bravo...am sa caut sa vad si eu reteta ta de sos! Super!
la 26.08.2012, 21:40
delicioasa
la 26.08.2012, 21:56
la 26.08.2012, 22:08

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking