4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
DE CAND tot caut o reteta de blat crrrocant pentru pizza?! Si uite, in sfarsit, am gasit-o, la Laura Sava. Am mai incercat mai demult si altele, dar nu ramaneau crocante si a doua zi. E minunata! Si pot zice ca se apropie la gust de cea mancata (IN FIECARE ZI) in Roma. Ce conteaza enorm la o pizza sunt sosul de rosii (facut in casa, de preferat, ca al meu :D) pus din belsug si mozzarella. Ma, nu imi lauda nimeni sosul de rosii, mi-l laud io, NA! :P E ataaaaaaaaaaat de buuuuuuuuuuuuuuun ca il mananc cu liingura, pe post de felul intai, in loc de supa de rosii rece :)) L-am facut prima data acum 5 ani, la prima mea reteta postata, Egglpant Parmigiana, iar de atunci am inceput sa il fac si toamna la categoria "conserve". Se potriveste de minune si la paste si poate fi savurat chiar si cu bruschete sau ca dip pentru chipsuri.
IngredienteBlat:
Topping:
Mod de preparareEu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare. Blat:
Intre timp, amestecam apa cu uleiul si sarea in vasul in care vom framanta. Cand maiaua e gata, turnam peste, omogenizam, apoi adaugam faina putin cate putin pana se leaga aluatul. Il framantam bine cu mana vreo 10min, apoi formam o bila, o presaram cu faina si acoperim cu un servet. Punem vasul intr-un loc calduros si lasam minim 30 min la dospit. Cand faina de deasupra a "crepat", scoatem aluatul din vas, il mai framantam putin sa iasa aerul din el si il intindem in tava cu degetele, NU cu facaletul pentru ca isi va pierde din elasticitate si se va intari prea mult la coacere. Intindem sosul de rosii, trantim feliile de salam, rozetele de ardei, ce alte nebunii va ating papilele gustative pe moment :) si doar la final, mozzarella feliata. Dam la cuptorul incins la 170-180C pana se topeste bine branza si se rumeneste putin. Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de Ela68
1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...
Citeste continuareaPostat de merisor67
Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt. Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|