Ingrediente
- Aluat crocant
- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 1 lingura de iaurt
- 30 ml ulei de masline
- 10 g sare
- Topping-ul de pizza
- 200 g ciuperci proaspete (1 cutie de ciuperci)
- 200 g cascaval ras
- 100 g carnati picanti
- 50 g masline
- 4 linguri porumb
- 1 ceapa rosie
- 4 linguri de sos de rosii (picant)
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1 lingurita de cimbru uscat
Mod de preparare
Se pune intr-un castron 250 g faina, sarea, uleiul, apa calduta si o lingura de iaurt. Amestecam totul cu o lingura de lemn, apoi lasam la dospit in loc caldut, acoperit cu un servet de bumbac pentru 30 minute. Dupa aceast timp adaugam restul de faina, adica: 250 g. Framantam bine, bine aluatul si avem posibilitatea de a portiona aluatul in cate pizza dorim sa facem. In doua, trei sau patru bile (eu, am pastrat aluatul intreg). Acoperim totul cu un servet si-l lasam sa se odihneasca inca 25 minute.
! Foarte important sa respectam cu exactitate timpii de asteptare!
Intindem foaia sau foile de pizza, apasand cu degetele pe aluat si executand o miscare rotativa.
Ungem aluatul cu sos de rosii, presaram cimbru si oregano, apoi pe rand adaugam toate topping-urile.
Timp de coacere 25 minute (foc mediu).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|