Ingrediente
- Pentru blat:
- 1 ou
- 250 ml vin spumant
- 100 ml ulei
- 1 lingura zahar
- 1 varf lingurita sare
- 450 g faina
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutura:
- 150 g salam uscat
- 150 g pastrama afumata
- 200 g cascaval
- 150 g ciuperci conservate
- ketchup iute "Univer"
Mod de preparare
Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt.
Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un aluat elastic si nelipicios.
L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pana am pregatit restul ingredientelor.
Am taiat salamul si pastrama de porc afumata in felii subtirele.
Ciupercile le-am scurs bine si le-am tocat marunt.sa cu putin ulei
Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare.
Am intins aluatul in tava tapetata cu putin ulei sil-am uns cu ketchup iute Univer, apoi am asezat salamul, pastrama si ciupercile, uniform, deasupra.
Am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care am presarat cascavalul deasupra si am mai lasat 10 minute la cuptor.
Este foarte buna cu acest aluat putin crocant!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|