Pizza cu pui marinat

Postat de Brindusa in Pizza
22 Iun 2010 | 5393 vizualizari
Pizza cu pui marinat

Ingrediente

  • Pentru pizza
  • aluat de pizza (reteta e mai jos)
  • 1 piept de pui
  • 250 g mozzarela, taiata cubulete
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 2-3 linguri de oregano uscat
  • cateva masline
  • cateva ciuperci
  • frunze de busuioc, pentru ornat
  • Pentru marinada
  • 1 cana vin (rosu am avut eu, dar poti folosi si alb)
  • 2 linguri sos de soia
  • zeama de la o portocala
  • 1 ceapa verde, taiata bucati
  • 1 usturoi verde taiat bucati
  • 10 boabe de piper
  • Pentru aluatul de pizza 
  • 400 g faina 550
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele marinadei si lasi in ea pieptul de pui peste noapte.

Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu folie alimentara si lasa 1 ora sa creasca. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita si lasa 1/2 de ora sa creasca.

Incalzeste cuptorul la 200 C.

Scoate puiul din marinada, il scurgi putin si il prepari la gratar. Eu l-am facut in tigaia antiaderenta. Ai grija ca se arde usor.

Taie puiul cubulete.

Pe aluatul de pizza intinde pasta de rosii. Deasupra presara oregano. Pune cuburile de mozzarella, apoi cuburile de pui, ciupercile si maslinele.

Baga in cuptor pentru 20-30 minute.

Cand e gata serveste-o ornata cu frunze de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui marinat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza Margherita cu blat de conopida

Postat de JulyCris

Pizza Margherita cu blat de conopida

Decupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem...

Citeste continuarea

Pizza turceasca cu carne tocata

Postat de mitinita

Pizza turceasca cu carne tocata

Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 18:08
primaaaaaavreau o bucata mareeee
la 22.06.2010, 18:27
si eu o bucatica
la 22.06.2010, 18:27
Arata atat de ciudat si totodata atat de bine......
la 22.06.2010, 18:35
Pffff...
la 22.06.2010, 18:50
Fetele, am aruncat bucatile. Deschideti ferestrele ca ajung acusica

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking