Ingrediente
- 500g faina
- Drojdie (un cubulet proaspata sau un pachetel uscata)
- Sare
- Zahar
- Apa calduta
- Ulei de masine
- O rosie
- Un ardei
- O ceapa medie spre mare
- Un dovlecel
- O cutie sau doua de ton (depinde de gusturi)
Mod de preparare
Am facut mai intai aluatul, din jumatate de kg de faina, aprox. 250 ml apa calduta, un cubulet de drojdie proaspata, 2-3 linguri ulei masline, o lingurita sare si una zahar. Am framantat bine (s-ar putea sa mai fie nevoie de apa sau faina, depinde… oricum la framantat va dati seama de consistenta…) si am lasat sa se odihneasca. Oooo, ce a mai crescut !!! Aluatul ajunge cam pt 3 pizza. Eu fac mult, pentru ca ce imi ramane impart in doua si pun la congelator, ca data viitoare sa nu mai muncesc J. Cum spuneam, o treime din aluat l-am intins in foaie subtire, l-am asezat in tava (eu am pus intr-una dreptunghiulara), l-am uns cu pasta de rosii, am asezat ceapa (taiata rondele) calita in prealabil foarte putin intr-o lingura de ulei de masline, ardeiul taiat fideluta, dovlecelul taiat rondele, tonul si apoi rosia taiata rondele. Deasupra, am presarat, la sfatul Oanei busuioc si cimbru si putin piper. Am bagat la cuptor si am lasat-o pana cand s-a copt :) Sper sa va placa! Merge perfect pentru cine tine post, in zilele cu dezlegare la peste. Va doresc sa aveti pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|