Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )

Postat de gaby_d in Pizza
3 Feb 2011 | 8211 vizualizari
Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )

Sau la tigaie..tuci..ce vreti voi :) . O idee preluata de la Laura Adamache.

Ingrediente

  • blat
  • 500 gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 3 linguri ulei masline
  • 250-300 ml apa calduta
  • topping
  • salam
  • cascaval
  • masline
  • mezel
  • suc rosii
  • cimbru
  • un catel usturoi
  • oregano

Mod de preparare

Ti-e pofta de pizza si nu ai rabdare sa astepti coacerea in cuptor? Nimic mai simplu.

Incingi bine o tigaie (eu..vasul de tuci) in care asezi blatul preparat astfel:

Intr-un castron pui faina in care faci o gropitza. Pui inauntru drojdia framantata usor cu zaharul, jumatate din apa calda si uleiul.

Lasi 10 minute dupa care adaugi restul de apa si framanti bine .Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios asa ca adaugi, dupa caz, apa calda sau faina, daca este necesar.Adaugi sarea si amesteci bine.

Lasi la cald timp de cel putin o ora dupa care imparti aluatul in 5 si intinzi (cu mana) blaturi pt pizza.

Asezi blatul in tigaia incinsa, dai focul la mic si pui capac peste tigaie.

Lasi timp de 4 minute (eu am lasat 5) , dupa care invarti, ungi blatul cu suc de rosii amestecat cu cimbru si catelul de usturoi pisat, presari cascaval, pui mezel, masline si oregano si pui iar capacul.

Mai lasi 5 minute si gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

Postat de Bucataras

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

Intinde smantana de gatit pe blatul de pizza. Taie emmentaler-ul, cheddar-ul si branza Brie cubulete; Dispune emmentaler-ul si cheddar-ul pe blatul de pizza; Adauga frunzele de...

Citeste continuarea

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Postat de Corina33

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2011, 10:53
Hmmm numa 10?E prea putin....tre sa tina mai mult
la 03.02.2011, 10:55
Ano!!!! pizza nu..pi.......zza)))))))
la 03.02.2011, 10:55
la 03.02.2011, 10:55
pizzaaaaaaaaaaaa
la 03.02.2011, 11:08
PIZZA ZICI ...AI....10 MIN ,TRE SA VIN SA TE CRONOMETREZ,EU NU TE CRED PE CUVINT

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking