Ingrediente
- Aluat de pizza: faina (1 kg); drojdie (2 linguri sau jumate cub); sare, putin zahar, 2 linguri lapte caldut; apa calduta
- Sos : 2 cepe medii, 1/2 ardei rosu, 4 catei de usturoi, ulei de masline , 1 cutie de rosii fara coaja; 3 linguri pasta de rosii, bulion , ketchup, oregano, dafin,
- Pizza cu ton: 2 cutii de ton in ulei; 1 ceapa, 1/2 lamaie, 2 felii de ananas proaspat, masline verzi , branza mozarella razuita, 3 oua
- Pizza cu bacon: 5-6 felii subtiri de bacon, cubulete de sunca, 1 rosie coapta, ciuperci din conserva, masline negre, branza feliata , branza mozarella razuita, 1/2ardei gras
- Pizza cu sunca: felii de sunca foarte fin taiate, ciuperci in conserva, 1 ou, branza felii, branza razuita, masline negre si verzi; ardei gras rosu sau verde;
- Pizza salami: 8 felii de salami , carnat afumat fleiat, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, felii de branza, branza razuita, porumb din conserva
Mod de preparare
Aceste retete nu sunt retete standard, eu doar va scriu ce am pus peste aluatul meu de pizza, combinatiile facute. Principiul meu e ..pune ce ai prin frigider..ce e foarte important e aluatul si sosul de rosii facut neaparat in casa. In rest tine de posibilitati si imaginatie.
Aluatul: intr-un castron cernem faina ; intr-o cana am amestecat drojdia (eu am avut uscata doar dar o prefer pe cea proaspata) cu putina sare fina si ff putin zahar si 2-3 linguri de lapte caldicel, pana a devenit cremos. Am turnat in mijlocul gramezii de faina si am lasat sa creasca maiaua putin. Apoi am framantat cu apa calduta pana ce am obtinut un aluat elastic si potrivit. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop cca 30 minute.
Intre timp am facut sosul: se taie marunt ceapa si ardeiul gras si se pune in tigaie cu ulei de masline sa se inmoaie bine. Cand s-a calit adaugam rosiile din conserva tocate marunt,usturoiul pisat, lasam 2 minute sa se caleasca cu ceapa si apoi adaugam sucul din cutie, pasta de rosii, ketchup si eventual inca putin bulion. Aceasta combinatie de tipuri de sosuri de rosii dau acestui sos o aroma ff buna. Adaugam 1 foaie de dafin, sare, piper, oregano si mai lasam sosul sa se lege. Dam deoparte sa se mai raceasca.
- Aluatul se imparte in 4 forme rotunde , unse cu ulei de masline sau margarina. Cu mainile de ulei de masline intindem uniform aluatul in forme si ungem cu sos (cu generozitate). Adaugam deasupra ingredientele dupa preferinta si deasupra presaram cu branza razuita. Dam la cuptorul incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Mirage" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|