Ingrediente
- Pentru aluat:
- 400 gr faina
- 200 ml apa calduta
- 1 lg zahar
- 1/2 lgt sare
- 25 gr drojdie
- 3 lg ulei de masline
- 2-3 lg oregano
- Umplutura:
- salam feliat subtire
- ciuperci proaspete feliate
- zacusca/sos de rosii
- 300 gr mozzarella
- oregano
Mod de preparare
Cum se prepara Pizza pofticiosilor
Maia:
Intr-o cana frecam bine drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa si 2 lg faina (sa ajunga de consistenta putin mai groasa ca a unui aluat de clatite) si lasam la crescut.
Aluat:
Rasturnam maiaua intr-un vas mare, turnam restul de apa si uleiul de masline, apoi faina si sarea. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios si adaugam si oregano. Presaram putina faina deasupra, apoi acoperim cu un prosop si lasam la crescut la caldura.
Cand aluatul a crescut il intindem cu degetele in tava unsa cu ulei, acoperim cu un strat de zacusca/sos de rosii, apoi feliile de ciuperci, salam si mozzarella, mai presaram oregano si dam la cuptorul incins la 200C pana ce mozzarella devine usor rumena.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pofticiosilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|