Aluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
In cuva de la Masina de Paine punem pe rand : apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.
Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.
Intre timp taiem marunt ingredientele pentru topping.
Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu mana in tava mare de la aragaz, in care am pus o hartie de copt.
Aluatul il ungem cu ketchup , apoi presaram ciupercile ,ceapa, porumbul, muraturile, salamul si la sfarsit mozzarella taiate cubulete.
Batem bine oul si il turnam in fir subtire , peste ingredientele din tava.
Deasupra asezam maslinele, din loc in loc.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si e bine facuta.
Dupa ce este coapta , o scoatem din cuptor , o portionam si o servim cu ketchup sau alte sosuri preferate.
Pofta mare sa aveti !