Pizza speciala cu...muraturi !

Postat de Sidy in Pizza
1 Mai 2013 | 6284 vizualizari
Pizza speciala cu...muraturi !

Va invit sa savurati din aroma pizzei italiene mancand pizza cu muraturi, o reteta adusa din Anglia de Ancuta mea. O pizza gustoasa cu un blat subtire si pufos( e reteta mea de baza pentru blat ),o pizza pe gustul vostru, deliciosa si plina de savoare. Daca nu ati mai mancat pizza cu muraturi pina acum, sunt sigura ca va voi tenta cu aceasta reteta minunata.

Ingrediente


 pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml apa minerala( sau lapte)

 pentru topping :

  • 300 g salam de sunca
  • 200 g mozzarella
  • 200 g ciuperci taiate
  • 150 g boabe porumb
  • 2-3 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 100 g masline negre fara samburi
  • sare
  • piper
  • ketchup

Mod de preparare

Aluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

In cuva de la Masina de Paine punem  pe rand : apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.

Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.

Intre timp taiem marunt ingredientele pentru topping.

Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu mana in tava mare de la aragaz, in care am pus o hartie de copt.

Aluatul il ungem cu ketchup , apoi presaram ciupercile ,ceapa, porumbul, muraturile, salamul si la sfarsit mozzarella taiate cubulete.

Batem bine oul si il turnam in fir subtire , peste ingredientele din tava.

Deasupra asezam maslinele, din loc in loc.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si e bine facuta.

Dupa ce este coapta , o scoatem din cuptor , o portionam si o servim cu ketchup sau alte sosuri preferate.

Pofta mare sa aveti  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza speciala cu...muraturi !" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza cu trei feluri de brânză

Postat de iri_love

Pizza cu trei feluri de brânză

Aluatul: Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.  Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se...

Citeste continuarea

Pizza cu "de toate "

Postat de Dea_Dea

Pizza cu "de toate "

Aluat: Faina si sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Resul de apa se adauga pe rand, pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 08:00
la 01.05.2013, 08:08
Wow...nu refuz pizza niciodata
la 01.05.2013, 08:15
la 01.05.2013, 08:22
Sidy, acum pun masinuta in functiune si pana ajunge Scarlat de la tara, gata si pizza! Pentru el o fac de post, dar fac si una pentru Alex cu sunca si mozarella! Multumesc de reteta de blat!
la 01.05.2013, 08:29

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking