Plachie de somon by Ruxy

Postat de medioto59 in Peste
1 Mar 2012 | 5116 vizualizari
Plachie de somon by Ruxy

Multumesc Ruxy...........a fost delicioasa.

Ingrediente

  • 4 bucati file de somon
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 4 rosii decojite din conserva
  • 2 linguri cu bulion
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem cubulete si il adaugam si pe el in tigaie.Lasam 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie si adaugam usturoiul  curatat si taiat rondele ,apoi vinul,foile de dafin,zaharul si la final bulionul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine si lasam sa dea in cateva clocote.Spalam bucatile de somon ,le stergem cu un prosop absorbant le condimentam cu sare si piper si le asezam intr-un vas pentru cuptor.Turnam sosul de mai sus peste peste,adaugam  rosiile decojite si cateva felii de lamaie. Dam la cuptor in jur de 40 de min. Asezonam cu patrunjel verde.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de somon by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Crochete de ton

Postat de xana

Crochete de ton

Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...

Citeste continuarea

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2012, 17:44
la 01.03.2012, 17:45
spune ceva Miha sau ai gura plina
la 01.03.2012, 17:48
ce bine arata
la 01.03.2012, 17:49
Crezi ca mai pot sa spun ceva?
la 01.03.2012, 17:50
cum arata....imi vine sa bag mana in monitor...daca este dupa o reteta de la Ruxy,numai delicioasa poate sa fie

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking