Placinta ardeleneasca cu cartofi

Postat de Sidy in Mancaruri de post
16 Iun 2011 | 66437 vizualizari
Placinta ardeleneasca cu cartofi

Cred ca fiecare zona a tarii are specificul ei in prepararea acestor placinte.... Facute asa simplu, pot fi o mancare ideala si de post....

Ingrediente

  • 1 kg cartofi 
  • 1 kg faina de calitate superioara 
  • piper macinat
  • sare 
  • ulei .

Mod de preparare

Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca.

Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa sa se odihneasca 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti.

Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ardeleneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Postat de TAB1TA

Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit. Varza murata se clateste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2011, 07:50
Vai Sydi ce bunatate ,
Bunica ne facea palanete cu cartofi
Ce as mai manca si de la tine
la 16.06.2011, 07:51
ce-mi plac cu smantana
la 16.06.2011, 07:59
n-am mancat niciodata, si eu vreaau
la 16.06.2011, 08:08
bun
la 16.06.2011, 08:36
pe gustul meu!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking