Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Postat de TAB1TA in Mancaruri de post
12 Iun 2013 | 22447 vizualizari
Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Placintele acestea le-am mancat la cineva din Baia Mare in urma cu multi ani. De atunci vroiam sa le fac si eu. M-am bucurat cand le-a postat Cristeena si m-am hotarat sa le fac!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • 500 g cartofi (3 cartofi)
  • 250 g varza acra (murata)
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit.

Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata. Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.

Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare. Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic.
 Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara.

Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de naut cu zucchini

Postat de katty

Mancare de naut cu zucchini

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si...

Citeste continuarea

Tocanita de vara, din cartofi

Postat de RODIMUR

Tocanita de vara, din cartofi

Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2013, 11:01
ce buna trebuie sa fie...!!!!nu am mancat niciodata!!!
la 12.06.2013, 11:02
la 12.06.2013, 11:03
Foarte buna placinta
la 12.06.2013, 11:06
la 12.06.2013, 11:08
hmmm ce bune sunt

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking