Plăcintă bătrânească cu cartofi (pe plită)

Postat de botcrina in Mancaruri de post
1 Mai 2014 | 14582 vizualizari
Plăcintă  bătrânească cu cartofi  (pe plită)

Este o plăcintă foarte bună, sătioasă, sănătoasă şi se pregăteşte foarte simplu...

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 3 linguriţe sare
  • cartofi pentru umplutură

Mod de preparare

Fierbem cartofii în coajă cu apă şi sare, apoi îi scurgem şi-i lăsăm la răcit.

Într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, apoi turnăm apa şi sarea, frământăm bine până obţinem un aluat potrivit.

Lăsăm aluatul să stea aprox. 15 minute.

Decojim cartofii şii îi zdrobim.

Luăm aluatul şi îl porţionăm pentru plăcinte, întindem câte o foaie pe care o umplem cu cartofi, împăturim în 4, apoi întindem plăcinta cu făcăleţul.

Punem plăcintele pe plită, până se rumenesc pe ambele părţi.

Se servesc călduţe.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă bătrânească cu cartofi (pe plită)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam...

Citeste continuarea

Chiftele cu mazare si orez

Postat de sufletista

Chiftele cu mazare si orez

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 17:33
super
la 01.05.2014, 17:40
interesanta reteta!
la 01.05.2014, 17:47
Bune ca-n Bihor
la 01.05.2014, 18:00
Nu stiam reteta! Bunee
la 01.05.2014, 18:20
super

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking