Placinta boiereasca

Postat de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri
11 Ian 2011 | 18992 vizualizari
Placinta boiereasca

Vorba aceea din reclama..."Sa ai pofta Boierule"...

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 5 oua
  • 500 g branza mixta (vaca+oaie)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putin ulei pt. uns foile.

Mod de preparare

Batem ouale si le amestecam cu branza maruntita, adaugam zaharul vanilat, impartim in 3 parti egale foile de placinta, intindem cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei cu o pensula, punem umplutura si repetam operatiunea pana cand teminam foile. Dupa ce terminam de umplut foile, le facem sul pana la jumatate dintr-o parte si din alta pana se intalnesc la mijloc.

Cu un cutit despartim sulurile si le punem cu grija in forma de copt. Eu am ales sa fac placinta in forma mea teflonata coronita in care fac bavareza de obicei.

Pe deasupra punem un iaurt amestecat cu 2 oua si 2 linguri de ulei.

Se baga la cuptorul incins la 200 grade timp de 50 minute, pana devine aurie-rumenita. Se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta boiereasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Postat de timea

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.  Nu trebuie sa fie fierti foarte tare pentru a nu se zdrobi, cand intra furculita in ei sunt ok. Scurgem...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

Postat de RODIMUR

Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă. Se face o compoziție subțire...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 16:19
ce bunatate
la 11.01.2011, 16:26
la 11.01.2011, 16:29
buna rau
la 11.01.2011, 16:35
place si placinta dar si forma
la 11.01.2011, 16:39

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking