Placinta coapta pe lespede

Postat de mimmi in Aperitive / Garnituri
29 Ian 2013 | 4508 vizualizari
Placinta coapta pe lespede

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 1 kg faina
  • 2 oua mari
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300-350 g branza(cas,telemea,branza de burduf etc)
  • marar proaspat
  • cozi de ceapa verde
  • sare,piper
  • Pentru umplutura de varza:
  • 1 kg varza alba
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper + silvoita +ulei pt.uns +lespede

Mod de preparare

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald.

Intre timp pregatim umpluturile. Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu sare,piper,marar tocat dupa gust si cozi de ceapa verde taiata marunt. Varza taiata fidea se caleste intr-o lingura de ulei,pana se inmoaie,moment in care o condimentam cu sare si piper dupa gust,o lasam la racit.

Incingem lespedea,prima data o ungem si cu putin ulei. Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul,pe jumatate intindem din umpluturile de mai sus. Impaturim placintele,aducand jumatatea ramasa goala de aluat,peste umplutura,apasand pe margine cu degetele. Ungem placintele cu putin ulei pe ambele parti si le coacem pe lespede cca 2 minute pe fiecare parte.

Procedam la fel pana se termina aluatul.   Le servim asa sau le ungem cu smantana...yummy yummy (*_*) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta coapta pe lespede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...

Citeste continuarea

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 19:31
buna buna
la 29.01.2013, 19:32
la 29.01.2013, 19:42
o placinta as servi si eu acum
la 29.01.2013, 19:47
la 29.01.2013, 19:52
Cine are cuptor isi permite

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking