Ingrediente
- 400 gr.branza de burduf
- 150 gr.branza telemea de vaca(sarata)
- 6 oua
- 1 iaurt mare
- 300 gr.smantana
- 400 ml lapte
- 1 lg chimen
- 1 lg boia iute
- susan
- marar
- sare
Mod de preparare
Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete.
Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul.
Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se impatura foile in doua,se aduna ca un acordeon si se pun in tava unsa cu unt.Se procedeaza la fel pana terminam compozitia si foile.
Se baga tava in cuptorul incins,la foc mic si se lasa pana capata o culoare maronie.
Se amesteca 3 oua cu 300 gr.smantana si 400 gr.lapte si se pune peste placinta,se presara sare mare ,susan si se mai lasa la cuptor pana se incheaga compozitia(eu am mai lasat 30 min la foc mic)
Sa aveti pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza sarata si marar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (66)
|