Placinta cu branza dulce si caise deshidratate

Postat de simona72 in Prajituri
7 Feb 2013 | 3121 vizualizari
Placinta cu branza dulce si caise deshidratate

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • 700-800 gr brinza dulce(eu am avut de data asta urda)
  • 150 gr zahar
  • esnta de vanilie
  • 200-300 ml ulei
  • o lingura de unt
  • 9 oua
  • 400 ml lapte + 50 gr zahar
  • o cutie mica de smintina
  • 150 gr caise deshidratate
  • o ceasca coniac sau in cazul meu scotch

Mod de preparare

Tava pt placinta sa fie pregatita si tapetata cu unt. Foile le lasam la dezghetat.

Brinza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare daca este cazul, o amestecam cu zaharul, vanilia, smintina, 5 oua.

Caisele se taie cubulete si se pun la inmuiat in coniac. Dupa ce s-au inmuiat se amesteca cu brinza , dar nu punem si coniacul care ramane. Punem in tava unsa cu unt cite 3-4 foi de placinte , fiecare dintre ele sa fie unsa pe toata suprafata cu ulei. Le punem una peste alta unse in tava , punem o parte din umplutura cu brinza, Punem alte 3-4 foi unse cu ulei, alta tura de umplutura, pina le terminam pe toate, iar deasupra ne ramin foi. Laptele impreuna cu cele 4 oua care ne-au ramas, cu 50 gr zahar se amesteca sau se bat putin cu telul. Inainte de a pune laptele peste placinta o taiem pe aceasta din loc in loc, pt a permite laptelui sa intre cit mai mult prin placinta. Turnam laptele peste placinta si dam la cuptorul incalzit la 180 gade pt 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si caise deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Impletita cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Impletita cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 17:12
Delicioasa !!!
la 07.02.2013, 17:50
Tare buna combinatia!
la 07.02.2013, 18:34
bun
la 07.02.2013, 18:39
delicioasa!
la 07.02.2013, 19:04
buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking