Placinta cu dovleac

Postat de Oana in Prajituri
12 Oct 2009 | 56708 vizualizari
Placinta cu dovleac

Este o placinta cu aluat fraged, se topeste in gura, tare buna!!

Ingrediente

  • un dovleac placintar
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita scortisoara
        Foi:
  • 1 pachet margarina (250g)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1/2 lingura otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Dovleacul se taie bucati, cu atentie! se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoarea cu ochiuri mari (sau mai rapid, se baga la robot). Se pune apoi intr-o cratita incapatoare, unsa cu putin ulei, ae adauga zaharul si se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se gusta, daca vreti mai dulce, mai adaugati zahar. La final se adauga scortisoara.

Foile: Se amesteca margarina moale cu uleiul, apa, otetul si sarea, apoi se pune faina. Eu am pus initial cam 400g, am framantat si apoi am adaugat treptat faina, pana nu s-a mai lipit aluatul de maini. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Eu am folosit tava de aragaz, neunsa.

Se pune prima foaie, apoi compozitia de dovleac si cea da-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se baga tava in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, la foc mediu. Se lasa pana se rumeneste putin deasupra, cam 40-45 de minute, depinde de cuptor...

Se lasa placinta la racit in tava, apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2009, 17:32
la 12.10.2009, 19:47
la 12.10.2009, 20:07
nu am mancat niciodata cred ca e foarte buna...
la 12.10.2009, 20:14
Cum se poate? e f.f. buna! Am pentru toata lumea!
la 12.10.2009, 20:33
da te cred ca e buna...arata si foarte bine cred ca merge cu un ceai seara la TV...hai ca-mi faci pofta, nu stiu acasa nu se facea niciodata dar nici la rude/prieteni nu am vazut niciodata ...pe internet prima data am vazut asa ceva...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking