Ingrediente
- un dovleac placintar
- 4 linguri cu zahar
- 1 lingurita scortisoara
Foi:
- 1 pachet margarina (250g)
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa
- 1/2 lingura otet
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
Mod de preparare
Dovleacul se taie bucati, cu atentie! se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoarea cu ochiuri mari (sau mai rapid, se baga la robot). Se pune apoi intr-o cratita incapatoare, unsa cu putin ulei, ae adauga zaharul si se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se gusta, daca vreti mai dulce, mai adaugati zahar. La final se adauga scortisoara.
Foile: Se amesteca margarina moale cu uleiul, apa, otetul si sarea, apoi se pune faina. Eu am pus initial cam 400g, am framantat si apoi am adaugat treptat faina, pana nu s-a mai lipit aluatul de maini. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Eu am folosit tava de aragaz, neunsa.
Se pune prima foaie, apoi compozitia de dovleac si cea da-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se baga tava in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, la foc mediu. Se lasa pana se rumeneste putin deasupra, cam 40-45 de minute, depinde de cuptor...
Se lasa placinta la racit in tava, apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|