Ingrediente
- Aluat:
- 20 linguri apa calduta
- 18 linguri ulei de floarea -soarelui
- 1 cub drojdie
- 3 linguri zahar
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- Umplutura:
- 4 felii dovleac copt
- o nuca de unt
- zahar si scortisoara dupa gust
- zahar vanilat
- esenta de rom 1 lingurita
Mod de preparare
Se amesteca intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, o coci 5 min apoi pui compozitia de dovleac, apoi pui foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min. Se lasa la racit si se pudreaza apoi se serveste cu zambetul pe buze! Mmmmm e delicioasa!
Compozitia de dovleac:
Feliile de dovleac se curata se scoate pulpa si se amesteca intr-o tigaie pe foc cu putin unt impreuna cu zaharul scortisoara, vanilia si romul.
Varianta de post nu contine unt, deci punem umplutura in tigaie la calit fara unt, putem adauga insa o lingurita de ulei de palmier.
Se lasa in jur de 7-8 minute sa se caleasca la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|