Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 8 oua
- 350 gr zahar
- 800 ml iaurt
- 2 zahar vaniliat
- coaja de lamaie
- 150 gr stafide
- esenta rom
- Zahar pudra
- 150 ml ulei
Mod de preparare
Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem foile una cate una si ungem cu ulei (foile se impart in trei parti egale, eu am avut in pachet 18 foi). Se pun primele sase ungand fiecare foaie cu ulei, punem jumatate din crema obtinuta, apoi iarasi punem sase foi unse si jumatatea cealalta de crema. Incheiem cu ultimile sase foi. Se unge ultima foaie cu ulei (eu am uns-o si cu iaurt si cand am introdus-o in cuptor si inainte de a o scoate cu 10 minute).
Am introdus tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Apoi am scos placinta din cuptor am acoperit-o cu un servet de bucatarie lasand-o sa se raceasca (ca foile sa ramana moi) si pe urma am portionat-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|