Placinta cu leurda

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
8 Apr 2011 | 5181 vizualizari
Placinta cu leurda

Ingrediente

  • 400 g foi de placinta
  • 400 g leurda
  • 400 g telemea putin sarata
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • sare
  • susan

Mod de preparare

Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare.

Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si se aseaza toate intr-o tava unsa cu unt. 

Se bat ouale ramase cu laptele, se condimenteaza si se toarna in tava peste placinta, iar deasupra se presara susan. Se da la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana se rumeneste. 

Pofta  buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Drob cu ciuperci

Postat de sufletista

Drob cu ciuperci

Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2011, 12:45
Atat de frumoasa ca-ti vine s-o mananci.
la 08.04.2011, 12:48
Sunt convinsa ca este buna, eu o voi incerca dupa Sf.Pasti cu branza de oaie proaspata, ce credeti?
la 08.04.2011, 12:56
Miha,iti vine s-o mananci zici?
Foarte buna va fi si cu branza de oaie proaspata, sunt convinsa!
la 08.04.2011, 13:23
arata excelent
la 08.04.2011, 13:46
Da' frumoasa mai e!!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking