Placinta cu mere (2)

Postat de miremirc in Prajituri
5 Noi 2012 | 11502 vizualizari
Placinta cu mere (2)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 2 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • Umplutura :
  • 2 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 1 albus spuma
  • 3 lg zahar pudra

Mod de preparare

Aluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le asezam apoi intr-o craticioara pe foc. Stropim merele cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le lasam la calit timp de 15 minute. La final adaugam scortisoara si lasam merele calite sa se raceasca.

Intindem o foaie in tava (25*35 cm), presaram 2 lg gris, merele calite si asezam cea de a doua foaie.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste putin.

Albusul il batem spuma si il intindem cu ajutorul unui cutit (eu am intins cu lingura ) peste foaia copata. Dam la cuptor pentru inca 5 minute. Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o putem servi simpla sau cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Eu am ales sa o pudrez cu zahar .

Pofta buna sa aveti ! Spor la preparat prajitura.

Este rapida, "picanta", delicioasa si frageda, numai buna pentru acest anotimp ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa cu stafide si nuca

Postat de MotanLaOale

Desert negresa cu stafide si nuca

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bulion

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi de bulion

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2012, 09:26
ce bune's prajiturile astea
la 05.11.2012, 09:32
Mm... delicioasa!!!
la 05.11.2012, 09:42
la 05.11.2012, 09:55
Bunaaa!
la 05.11.2012, 09:57
hi hi hi si eu am facut sambata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking