Placinta cu mere

Postat de susu in Prajituri
30 Mai 2012 | 7912 vizualizari
Placinta cu mere

Acest aluat este fraged, se topeste in gura, il folosesc la orice placinta sau tarta.

Ingrediente

  • 200 gr unt rece
  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri reci
  • 200 gr smanatana rece fermentata (20% grasime)
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja de la o portocala
  • Sucul rece de la o portocala mica
  • Umplutura
  • 1 kg de mere
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Zdrobiti untul in faina cu ajutorul degetelor, apoi adaugati restul ingredientelor zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja si sucul de portocale. Framantati un aluat moale pe care il impartiti in doua bile. Nu va speriati daca aluatul este mai moale, se va intari la frigider. Aluatul se tine la rece cel putin o ora. Daca aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina pe masa de lucru in momentul cand o modelati.

Merele curatate se dau prin razatoarea mare, se amesteca cu zaharul si scortisoara dupa care se calesc putin in unt si se lasa sa scada zeama.

Se unge tava de la aragaz cu putina grasime si se tapeteaza cu faina. Se scoate primul aluat, se presara faina pe masa de lucru, se aseaza aluatul si se presara faina si peste el pentru a se lucra mai usor. Se intinde aluatul dupa care se infasoara pe facalet si se desface deasupra tavii. Se intinde usor cu mainile peste tot si se taie surplusul de aluat de pe margini. Se fac gauri in aluat cu furculita. Se aseaza umplutura racita. Se intinde a doua bila de aluat si se pune deasupra umpluturii. Se apasa aluatul de deasupra pe margini ca sa devina etans. Se fac iarasi gauri la aluat si se unge cu galbenus de ou. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2012, 21:18
La o asa placintica nu lipsesc!!
la 30.05.2012, 21:18
o placinta chiar ar fi buna acum
la 30.05.2012, 21:26
este cel mai bun aluat de pana acum cu toate ca am mai facut nenumarate placintele cu aluat foarte bun dar asta e nemaipomenit, untul si smantanica cred ca-i da o fragezime....
la 30.05.2012, 21:43
Minunata! Fara doar si poate
la 30.05.2012, 21:47
si eu fac un aluat asemanator pentru prajitura cu mar sau branza.DELICIOS

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking