Placinta cu mere

Postat de RuxyRux in Prajituri
21 Oct 2013 | 18532 vizualizari
Placinta cu mere

Astazi a mirosit tare frumos la mine in bucatarie in timp ce placinta era in cuptor...nu mi-am dat insa imediat seama de ce nu miroase cum miroase de obicei a placinta cu mere :) ...am aflat abia cand am scos-o de la cuptor...uitasem sa ii pun scortisoara( desigur din zapaceala :))))...ori pentru mine placinta cu mere are intotdeauna scortisoara...asa ca am improvizat ceva rapid...am pudrat-o cu scortisoara cand s-a racorit :)...e buna, chiar foarte buna si asa...voi insa sa nu faceti ca mine :)

Ingrediente

Foi:

  • 700 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 pliculet si jumatate de drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 200 ml ulei vegetal
  • coaja rasa de la o portocala
  • vanilie

Umplutura:

  • o cana de zahar
  • vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 2 kg si jumatate de mere frumoase

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele pentru foi, se infaineaza si se lasa la crescut o ora. Se imparte coca in doua si se vor intinde doua foi pe o suprafata infainata.

Merele se spala, se  dau pe razatoare si se amesteca cu zeama de lamaie, vanilia si scortisoara.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune foaia. Se inteapa  foaia pe toata suprafata cu furculita.

Se pun merele apoi se pune foaia deasupra. Intepam din nou foaia cu furculita si coacem placinta pentru 35 de minute la 180 de grade.

Placinta se poate portiona calduta, apoi o pudram cu zahar si o servim dupa bunul plac, gust , inspiratie. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 18:28
delicioasa
la 21.10.2013, 18:28
Ce frumos miroase a scortisoara !
la 21.10.2013, 18:30
la 21.10.2013, 18:31
Imi place mult tare! Am facut si eu saptamana trecuta de mere si de dovleac... Ador mirosul !
la 21.10.2013, 18:32
a dat pofta de placinta cu mere peste mine

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking