Placinta cu mere

Postat de ella87 in Prajituri
30 Oct 2013 | 3400 vizualizari
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 1pachet foi placinta,
  • 1,5kgmere,
  • 100g stafide,
  • 1 fiola esenta,
  • 20g scortisoara,
  • 1 cana zahar,
  • coaja lamaie

Mod de preparare

Merele, le cureti de cotor si coaja, le dai pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita pe aragaz, pe foc mic. Adaugi o cana de zahar, coaja de lamaie si stafidele amesteci incontinuu sa nu se prinda. Vezi ca ele vor lasa multa zeama. Le calesti pana scade aceasta zeama, apoi le dai deoparte de pe foc si presari scortisoara dupa gust si esenta.

Foile, le lasi sa se decongeleze la temperatura camerei si abia apoi faci compozitia descrisa mai sus. Asezi in tava 1 foaie, o ungi cu fff putin ulei, apoi pui alta foaie iar putin ulei si tot asa . Pui merele calite si apoi asezi restul foilor, una cate una, unse cu putin ulei intre ele sau cu unt topit. Cand termini tai cu un cutit umed placinta si bagi tava la cuptor, la foc mic.

Este gata cand se rumeneste. O scoti, presari cu scortisoara, o lasi sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2013, 11:46
Buna de tot!
la 30.10.2013, 12:00
O bunatate
la 30.10.2013, 12:01
lasa-le lor farfuria si mie da-mi tava , ca prea bine arata
la 30.10.2013, 12:10
la 30.10.2013, 12:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking