Placinta cu mere

Postat de cristinutanicolita in Prajituri
12 Oct 2014 | 2471 vizualizari
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 10 lg lapte

Umplutura:

  • 1.5 kg mere
  • 100-150 g zahar
  • scortisoara
  • 30 g gris

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura: Merele se curata de coaja si se taie cubuete,se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana se inmoaie merele,se adauga scortisoara si se lasa la racit.

Aluat: Intr-un bol se amesteca faina,sarea si untul pana devine un aluat nisipos. Se aduga si restul ingredientelor si se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios.

Se imaprte in 2. Se intinde prima foaie, se pune in tava tapetata cu harie de copt, se presara grisul si se adauga merele. Se pune si cealalta foaie deasupra. Se unge cu ou, se prasara zahar tos,se inteapa cu furculuita si se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos.

Cand s-a racit se poate pudra cu zahar.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2014, 16:36
la 12.10.2014, 16:42
la 12.10.2014, 17:06
buna
la 12.10.2014, 17:13
babi
la 12.10.2014, 17:13
Adele

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking