Placinta cu paste si sos de vin rosu

Postat de Julie in Prajituri
18 Noi 2010 | 7548 vizualizari
Placinta cu paste si sos de vin rosu

Ingrediente

  • 4 foi de placinta,
  • 300 g paste subtiri,
  • 1 lingura unt, 
  • 3 oua,
  • 6-7 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • 200 g branza proaspata ,
  • esenta de vanilie ,
  • cateva stafide,
  • coaja rasa de lamaie, ulei, pesmet
  • Pentru sos:
  • 300 ml vin rosu dulce,
  •  1 cana zahar,
  •  scortisoara, cardamom

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului,  se adauga amestecul de paste cu branza iar deasupra se pun celelalte doua  foi de placinta ,unse si ele cu ulei.  Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.

Sosul:

Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa . Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom. Placinta se serveste stropita cu sosul cald.

Buna rau! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu paste si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de mirela0911

Desert prajitura Alba ca Zapada

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de diaconta

Savarine

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2010, 21:46
mama julie ce bunatate ne-ai facut tu
la 18.11.2010, 21:47
Wow, ce bine arata ! Am ajuns prima,dar.......las tot pentru Simona ......A intarziat in seara asta !
la 18.11.2010, 21:48
Ooooooo ce frumusete...si ce delicatesa...
la 18.11.2010, 21:49
Rocsi,Bunica, Ruxy, multumesc mult!
la 18.11.2010, 21:56
Da daaaaa da stiu ,e minunata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking