Ingrediente
- 400 g foi de placinta
- 3 oua
- 250 g kefir
- 250 g telemea de oaie
- 400 g spanac
Mod de preparare
Am dat branza pe razatoare si am amestecat-o cu ouale batute si kefirul, apoi am adaugat spanacul dezghetat si am asezonat cu sare si piper. Am impartit amestecul in trei parti egale.
Foile dezghetate le-am impartit in 4. In pachet sun 12-13 foi. Am pus in tava unsa putin o hartie de copt, apoi 4 foi de placinta, unsa fiecare cu ulei. Era mai bun cu unt, dar am uitat sa cumpar. Am pus o portie de amestec de branza cu spanac, apoi iar o serie de trei foi, foecare unsa cu ulei. Am repetat operatia cu foi alternate cu spanac, pana a ramas deasupra strat de foi.
Am dat placinta la cuptor cam 20-30 de minute, dar verificati in functie de cuptor.
La sfarsit, cand placinta a fost gata si putin rumena, am scos-o si am acoperit-o cu un servet curat, udat bine si stors. Am lasat asa cam 15 minute, apoi am portionat. Am servit la micul dejun cu un pahar de kefir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|