Placinta cu spanac si stevie.

Postat de lilik in Aperitive / Garnituri
17 Aug 2012 | 4933 vizualizari
Placinta cu spanac si stevie.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj (230 gr)
  • 500 gr spanac si stevie
  • 5-6 feliute bacon
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare,piper
  • putin vin alb
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Tocam cepele,taiem bacon-ul fasiute si le punem impreuna intr-o tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca putin.Intre timp spalam spanacul si stevia si le rupem in 2.

Cand bacon-ul si ceapa s-au colorat putin stingem cu putin vin alb,lasam sa se evapore apoi punem spanacul si stevia in tigaie,acoperim si lasam la foc mic pana se inmoaie.

Cand spanacul si stevia au lasat toata apa dam deoparte si adaugam usturoiul pisat,sare,piper si parmezan ras,apoi amestecam bine.

Intr-o tava punem foaia de aluat si pe jumatatea ei punem compozitia obtinuta,apoi acoperim cu cealalta jumatate si inchidem la capete.

Crestam suprafata fara a taia aluatul si ungem cu galbenus batut,apoi dam la cuptorul incins la 180° pana este frumos rumenita.(depinde de cuptorul fiecaruia,eu am lasat circa 30-40 de minute)

Lasam sa se racoreasca putin si servim.

Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si stevie." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornete umplute cu crema de branza

Postat de mirela0911

Cornete umplute cu crema de branza

Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu  sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml  lapte  sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...

Citeste continuarea

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2012, 14:00
la 17.08.2012, 16:08
tare bine arata!
la 17.08.2012, 16:43
bun
la 17.08.2012, 17:03
Super! Placee!
la 17.08.2012, 17:06

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking