Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2011 | 7292 vizualizari
Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde

Ingrediente

  • Aluat
  • ·         225 gr faina
  • ·         150 gr unt rece, taiat cubulete
  • ·         1 lingurita zahar pudra
  • ·         1 lingurita praf de copt
  • ·         ½ lingurita bucarbonat de sodium
  • ·         1 ou
  • Umplutura
  • ·         250 gr branza ricotta
  • ·         250 gr mozzarella, taiata cubulete
  • ·         100 gr Grana Padano, razuit
  • ·         2 legaturi de ceapa verde, tocata
  • ·         3 oua
  • ·         100 ml lapte
  • ·         200 ml smantana
  • ·         sare, dupa gust

Mod de preparare

1.       Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat, amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra si bicarbonatul de sodium. Adauga untul si amesteca pana se obtine o compozitie usor sfaramicioasa.Adauga oul si framanta pana la omogenizare.Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l in tava pregatita, radicand aluat si pe margini. Inteapa aluatul cu o furculita in unele parti apoi da la copt 10 minute.

3.       Pentru umplutura amesteca bine toate ingredientele.

4.       Dupa cele 10 min, scoate aluatul din cuptor, toarna umplutura. Micsoreaza temperature cuptorului la 160°C si da placinta la copt 50-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob

Postat de Jymy

Drob

Ficatul se curata si se spala in apa rece. Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata. Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici. Se...

Citeste continuarea

Pate de ficat de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Pate de ficat de iepure

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea. Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala. Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2011, 17:58
yammy
la 15.05.2011, 18:12
buna
la 15.05.2011, 18:19
excelenta
la 15.05.2011, 18:29
ce-mi place
la 15.05.2011, 18:58
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking