Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2011 | 7300 vizualizari
Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde

Ingrediente

  • Aluat
  • ·         225 gr faina
  • ·         150 gr unt rece, taiat cubulete
  • ·         1 lingurita zahar pudra
  • ·         1 lingurita praf de copt
  • ·         ½ lingurita bucarbonat de sodium
  • ·         1 ou
  • Umplutura
  • ·         250 gr branza ricotta
  • ·         250 gr mozzarella, taiata cubulete
  • ·         100 gr Grana Padano, razuit
  • ·         2 legaturi de ceapa verde, tocata
  • ·         3 oua
  • ·         100 ml lapte
  • ·         200 ml smantana
  • ·         sare, dupa gust

Mod de preparare

1.       Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat, amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra si bicarbonatul de sodium. Adauga untul si amesteca pana se obtine o compozitie usor sfaramicioasa.Adauga oul si framanta pana la omogenizare.Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l in tava pregatita, radicand aluat si pe margini. Inteapa aluatul cu o furculita in unele parti apoi da la copt 10 minute.

3.       Pentru umplutura amesteca bine toate ingredientele.

4.       Dupa cele 10 min, scoate aluatul din cuptor, toarna umplutura. Micsoreaza temperature cuptorului la 160°C si da placinta la copt 50-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Postat de MotanLaOale

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti, la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei umpluti, la cuptor

Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2011, 17:58
yammy
la 15.05.2011, 18:12
buna
la 15.05.2011, 18:19
excelenta
la 15.05.2011, 18:29
ce-mi place
la 15.05.2011, 18:58
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking