Ingrediente
- 550 gr faina
- 25 gr drojdie
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- sare
- 50 gr zahar
Umplutura :
- 400 gr urda
- 100 gr zahar
- 2 oua
- marar proaspat
- un galbenus pentru uns
- 1-2 linguri lapte
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
In primul rand cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura in mijloc. Zdrobim drojdia in mijloc , presaram o lingurita de zahar si turnam laptele caldut, framantam foarte putin, pana ce obtinem maiaua, presaram cu faina si lasam la loc cald sa creasca, asta insemnand cca 10 minute. Apoi adaugam ouale, putina sare, restul de zahar si uleiul. Framantam aluatul pana ce se ia de pe pereti castronului. Se lasa la crescut, la o sursa de caldura , in cazul acesta, pe asa o canicula, cu 30 de grade in bucatarie, pfiuuu!! a crescut in 30 minute :))) Pentru umplutura , batem ouale cu zaharul, apoi adaugam la urda,iar spre final mararul tocat. Aluatul se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu putina faina si se framanta , apoi se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se aseaza in tava, apoi umplutura, se intinde cea de-a 2 foaie si se aseaza peste umplutura. Deasupra se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Se coace in cuptorul incins pana ce devine maroniu deasupra, se poate incerca cu o scobitoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dospita cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|