Placinta dospita cu urda si marar

Postat de adela1981 in Dulciuri
16 Iul 2012 | 5672 vizualizari
Placinta dospita cu urda si marar

In primul rand va marturisesc, ca am vrut sa fac o lipie dulce si subtire cu urda, dar a iesit aceasta minunatie de placinta pufoasa :), pe care am sa o mai repet, fiindca ne-a placut tare mult. Stiu ca pe caldurile astea ar merge de minune o inghetata sa o limomada rece, dar a trebuit sa-mi satisfac poftele, si in plus ce faceam cu urda ?! :))

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 50 gr zahar

Umplutura :

  • 400 gr urda
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • marar proaspat
  • un galbenus pentru uns
  • 1-2 linguri lapte
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

In primul rand cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura in mijloc. Zdrobim drojdia in mijloc , presaram o lingurita de zahar si turnam laptele  caldut, framantam  foarte putin, pana ce obtinem maiaua, presaram cu faina  si lasam la loc cald sa creasca, asta insemnand cca 10 minute. Apoi adaugam ouale, putina sare, restul de zahar si uleiul. Framantam aluatul pana ce se ia de pe pereti castronului. Se lasa la crescut, la o sursa de caldura , in cazul acesta, pe asa o canicula,  cu 30 de grade in bucatarie, pfiuuu!!  a crescut in 30 minute :))) Pentru umplutura , batem ouale cu zaharul, apoi adaugam la urda,iar spre final mararul tocat. Aluatul se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu putina faina si se framanta , apoi se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se aseaza in tava, apoi umplutura, se intinde cea de-a 2  foaie si se aseaza peste umplutura. Deasupra se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Se coace in cuptorul incins pana ce devine maroniu deasupra, se poate incerca cu o scobitoare.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dospita cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2012, 22:53
o bunatate!!!!
la 16.07.2012, 23:00
vreau si euuu
la 16.07.2012, 23:02
imi place
la 16.07.2012, 23:49
Ce fain ti-a iesit
la 17.07.2012, 05:36
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking