Placinta frageda cu visina

Postat de anisoara in Prajituri
27 Iun 2010 | 13379 vizualizari
Placinta frageda cu visina

Cate clipe aveti , cand va intoarceti in copilarie si spuneti- “cat de mult mi-as dori acum o bucatica de placinta dulce , frageda si aromata cu visina,cirese sau pruna … placinta bunicii mele “ . Stiti , acum toti se staruie sa prepare multe bucate moderne , sanatoase… Da ,sunt destul de gustoase, sanatoase, dar gustul din copilarie , nu se compara cu nimic … aveti posibilitatea sa preparati singure aceste placinte , si nu numai, pentru ca vor urma cateva recete una dupa alta , din aluat dulce , fraged cu aroma si gustul din copilarie.

Ingrediente

  • aluat fraged dospit
  • visina
  • zahar

Mod de preparare

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html

Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se taie fasii egale , opuse una de  alta.

Se adauga umplutura, in cazul de fata visina fara samburi, care , in prealabil , a fost scursa bine de sucul ei.

Se aduce o fasie de aluat taiat din stanga  spre dreapta, alta din dreapta spre stanga, asa incat sa se intersecteze sub un anumit unghi, si asa repetam cand dintr-o parte , cand din alta , pana ajunjem la capatul celalalt al placintei.

(Vezi poze)

 Placinta impletita se pune cu mare atentie  pe o tava unsa in prealabil cu ulei, si se lasa sa creasca , undeva la 25-30 minute.


Apoi , se unge atent cu o pensula , cu un amestec din galbenus de ou cu o lingurita de apa . Se coace in cuptorul incins, in prealabil, pana la temperatura de 170 C. timp de 25-30 de minute.

Din acest aluat  dospit , care l-am prezentat  mai sus se pot face 6 placinte de lungimea tavii  Gustul nu vi-l descriu, pentru ca pozele spun in locul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu visina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de Oana

Desert Tiramisu

Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2010, 10:23
ce minunatii faci tu si ce bine explicate! pup mare pentru harnicutza!
la 27.06.2010, 10:48
Jos palaria, pentru ce ne oferi tu draga Anisoara
la 27.06.2010, 10:52
Anisoara ce de bunatati faci tu
la 27.06.2010, 11:04
auzi dak nu imi dai ma supar...tare imi place
la 27.06.2010, 11:07
am pus furcile! delicios arata!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking