Placinta moteasca

Postat de miremirc in Aperitive / Garnituri
9 Feb 2012 | 13331 vizualizari
Placinta moteasca

Ingrediente

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura :
  • 1 kg ceapa (verde sau uscata)
  • 200 g sunculita afumata
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 lgt sare
  • piper
  • Uns deasupra :
  • 1 ou

Mod de preparare

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe maini, apoi inca 10 minute. Lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura : curatam ceapa si o taiem marunt; taiem bucatele mici si sunculita. ouale le batem bine, apoi adaugam smantana, sare si piper. Turnam peste ceapa si sunculita taiate marunt. Omogenizam bine

Aluatul il impartim in 2 si intindem 2 foi.

Asezam o foaie in tava (25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Peste ea intindem umplutura, apoi cealalta foaie. Facem mici crestaturi pe foaia de deasupra si  ungem cu ou batut. Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana cand este rumenita uniform.

Dupa ce s-a racit o putem taia. Super buna, dar eu tare cred ca este si mai buna daca calim ceapa putin. :P

Cine doreste poate cali ceapa in putin ulei, apoi adauga sunculita taiata bucatele si mai lasa pe foc pentru 5 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute, smantana, sarea si piperul si apoi se umplu cele 2 foi

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta moteasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi Byron

Postat de simona72

Cartofi Byron

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de...

Citeste continuarea

Langosi cu branza de burduf si marar

Postat de RODIMUR

Langosi cu branza de burduf si marar

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2012, 09:35
nu am mancat niciodata...dar vreau de la tine
la 09.02.2012, 09:39
suuuper!
la 09.02.2012, 09:45
perfecta...
la 09.02.2012, 09:48
Arata tare bine.
la 09.02.2012, 09:50
N-am prestat , dai sa incerc ?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking