Placinta rulata cu branza dulce

Postat de carla27carla in Dulciuri
18 Apr 2013 | 3404 vizualizari
Placinta rulata cu branza dulce

Sotului meu i-a fost dor de niste placinta cu branza si i-am facut .

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 25 gr drojdie
  • 3 oua+1 ou pt uns
  • 250 gr zahar +2 linguri
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lamaie
  • 300 gr branza dulce de vaca
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 100 gr margarina
  • 1 vf cutit de sare

Mod de preparare

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut si apa minerala pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si framantam. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul. 

Pregatim umplutura: se amesteca branza de vaca, cu 100 gr zahar, 1 ou, stafidele, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar vanilat si putina zeama de lamaie.

Dupa ce aluatul a crescut se ia, se intinde cu sucitorul pe o masa unsa cu ulei, se pune umplutura de branza si se ruleaza. Se face forma unui melc, se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor circa 40-45 de minute la foc mediu.

Cand este gata se scoate si se unge cu apa cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite cu unt si dulceata de cirese amare

Postat de Constelatialeu

Clatite cu unt si dulceata de cirese amare

Intr-un bol punem cele doua oua,sarea,zaharul si untul moale si incepem sa amestecam bine,apoi adaugam faina si la final diluam cu apa de la ''chiveta'' (n-am avut nici lapte si nici apa minerala...

Citeste continuarea

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

Postat de CulinaryRainbow

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 21:01
Ce buna este
la 18.04.2013, 21:02
Ce frumos arata si ce rumena-i !
la 18.04.2013, 21:03
Wow,wow ce bunatate!
la 18.04.2013, 21:09
Minunată!
la 18.04.2013, 21:10

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking