Placinta rulata cu branza dulce

Postat de carla27carla in Dulciuri
18 Apr 2013 | 3425 vizualizari
Placinta rulata cu branza dulce

Sotului meu i-a fost dor de niste placinta cu branza si i-am facut .

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 25 gr drojdie
  • 3 oua+1 ou pt uns
  • 250 gr zahar +2 linguri
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lamaie
  • 300 gr branza dulce de vaca
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 100 gr margarina
  • 1 vf cutit de sare

Mod de preparare

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut si apa minerala pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si framantam. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul. 

Pregatim umplutura: se amesteca branza de vaca, cu 100 gr zahar, 1 ou, stafidele, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar vanilat si putina zeama de lamaie.

Dupa ce aluatul a crescut se ia, se intinde cu sucitorul pe o masa unsa cu ulei, se pune umplutura de branza si se ruleaza. Se face forma unui melc, se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor circa 40-45 de minute la foc mediu.

Cand este gata se scoate si se unge cu apa cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de gicuta69

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Aluat : Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine,...

Citeste continuarea

Desert ciocolata turmentata Orient Expres

Postat de Constelatialeu

Desert ciocolata turmentata Orient Expres

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 21:01
Ce buna este
la 18.04.2013, 21:02
Ce frumos arata si ce rumena-i !
la 18.04.2013, 21:03
Wow,wow ce bunatate!
la 18.04.2013, 21:09
Minunată!
la 18.04.2013, 21:10

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking