Ingrediente
- 500 g branza dulce de vaci,cremoasa
- 5 linguri smantana cu 40 % grasime
- 3 oua ( am avut 2 de rata si unul de gaina)
- 3 linguri gris
- 3 linguri zahar
- 3 pliculete zahar vanilinat
- un praf de sare
- 50 g stafide
- Caramel
- 4 linguri zahar
- 2 linguri smantana 40 % grasime
Mod de preparare
Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la blender) si un praf de sare,la final adaugam smantana amestecata cu gris si stafidele stoarse bine.Ungem o forma rotunda -diametrul 20 cm-si turnam compozitia in forma.Bagam forma la cuptorul preincalzit pentru 40 min,pana incepe sa se rumeneasca si sa se dezlipeasca de margini.Scoatem forma din cuptor si alsam sa se racoaresca putin,pana pregatim caramelul.
Caramel: Intr-o craticioara punem zaharul si il caramelizam ,tragem de pe foc craticioara si adaugam smantana amestecand repede,sa se omogenizeze.
Rasturnam placinta pe o farfurie si turnam caramelul fierbinte.Eu n-am mai avut rabdare si am taiat-o asa calda ,ca lesinam daca nu gustam....
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|