Placinta rustica cu morcov

Postat de dentistutza in Prajituri
9 Sep 2010 | 9330 vizualizari
Placinta rustica cu morcov

M-am inspirat dupa o emisiune culinara .Am modificat reteta dupa gustul meu deoarece cea originala nu avea mere si nici stafide. A iesit buna si spre bucuria mea aluatul a ramas crocant. Deci atentie, sa fie foaia cat se poate de subtire!

Ingrediente

  • Aluat
  • 2.5 cani faina
  • 1 cana unt cubulete
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • Umplutura
  • 1 kg morcovi tineri
  • 2-3 mere verzi
  • 1 mana stafide spalate
  • 2 lingurite faina sau pesmet
  • 3-4 lingurite zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara ( dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Se face un aluat elastic  si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult.

Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara cu capac sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se lasa sa se racoreasca.

Aluatul se imparte in doua si se intind foi subtiri. Intr-o forma de copt unsa cu ulei si pudrata cu faina se asterne prima foaie care se acopera cu morcovii. Se aseaza si foaia a doua care se intepa pe alocuri cu furculita.

Se coace la foc potrivit pana se "bronzeaza", se pudreaza cu zahar si se papa urgent ca deja miroase frumos in casa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura marmorata de post

Postat de mirela0911

Desert prajitura marmorata de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune...

Citeste continuarea

Prajitura Figaro

Postat de susu

Prajitura Figaro

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2010, 16:19
N-am mancat niciodata! Sunt tare curioasa ce gust o avea.
la 09.09.2010, 16:20
Prima, pot sa ma servesc ? Multumesc ! Este foarte buna !
la 09.09.2010, 16:26
Are un gust interesant!! Din cauza culorii te duce cu gandul la placinta cu dovleac cu care seamana . Ideea este ca umplutura sa fie bine inmuiata pe foc inainte de coacere altfel...ramane usor crocanta si nu merge...
..am incercat si eu si sincer nu este rea dar nici prima pe lista mea cu dulciuri favorite...Multzam pt. aprecieri...
la 10.09.2010, 01:12
super e la favo si las
la 10.09.2010, 02:23
de cand ma tin si eu sa fac nu am reusit dar iau o portie de la tine ,eu fac gem de morcov asa ca si palcintica ta cred ca e foarte buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking