Placinta saseasca

Postat de babi5 in Prajituri
6 Mai 2014 | 13200 vizualizari
Placinta saseasca

Asa cum am spus eram tare ispitita de aceasta placinta si eram curioasa cum va iesi cu grisul fiert, fara blat, fara aluat... Rezultatul a fost unul neasteptat de bun, am fost de-a dreptul incantata si eu si consumatorii bineinteles. Ultima data am vazut placinta lui Motanel, doar ca nu avea decat 3 linguri de zahar, eu am adaugat cum am crezut de cuviinta. Branza am cumparat-o de la market si era putin cam seaca, drept pentru care compozitia cu branza mi s-a parut cam fluida si am mai adaugat eu 2 prafuri de budinca. Mentionez ca am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebuia dublata. Va spun pasii facuti si exact ce-am folosit. Placinta a iesit buna, buna...

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce
  • 2 prafuri budinca de vanilie
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1,6 l lapte
  • 440 gr gris
  • razatura de lamaie
  • 10 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr stafide
  • 2 linguri faina
  • 18 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 50 gr zahar farin cu aroma vanilie

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se  dezlipeste greu), se pune grisul si nivelam cu o paleta.

Ouale se mixeaza cu 12 linguri de zahar, zaharul vaniliat si razatura de lamaie. Se adauga untul topit, branza, stafidele, prafurile de budinca si faina. Se amesteca bine cu o paleta si se pune peste gris in tava. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 40 minute cand este frumos rumenita. Scoatem placinta, o lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra cu aroma vanilie. Portionam dupa preferinta  fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta saseasca cu mirodenii

Postat de simona72

Placinta saseasca cu mirodenii

Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton...

Citeste continuarea

Placinta saseasca

Postat de alinutza1983

Placinta saseasca

1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase). 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 13:53
bunatate!
la 06.05.2014, 13:55
foarte foarte buna
la 06.05.2014, 13:56
Seamănă cu alte plăcinte de pe la noi, dar nu cred că-s la fel, că deh, ştiu ei saşii ce ştiu.
la 06.05.2014, 13:57
trebuie incercata
la 06.05.2014, 13:57
Ce placinta buna ai facut, Babi!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking