Placinte coapte la tigaie

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
23 Mar 2014 | 8229 vizualizari
Placinte coapte la tigaie

Nu scriu nica, oricum nu se vede. Dar sunt cu dedicatie pentru Buni si Gusti :)))))

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar brut
  • 1lgta drojdie uscata
  • pt umplutura
  • 100 gr branza sarata
  • un cub cascaval ras
  • 1 ou

Mod de preparare

Am folosit masina de paine pentru framantat aluatul. Pentru cine vrea sa framante manual, cernem faina intr-un castron, facem un locas in mijloc. Hidratam drojdia in putin apa si amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam in locasul din faina si punem si uleiul si incepem sa framantam un aluat. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Lasam la dospit, in loc caldut.

Branza o faramitam intr-un castron, adaugam peste ea cascavalul ras si apoi oul batut. Amestecam bine toata branza si dam deoparte.

Dupa ce a crescut aluatul, pregatim un blat de lucru, infainat. Taiem aluatul in bucati cat un pumn, si intindem fiecare bucata cu sucitorul. Asezam in mijloc cate o lingurita de branza. Impaturim aluatul in multe straturi si apoi intindem cu sucitorul placintuta.

Procedam la fel cu toate portiile de aluat.

Pregatim o tigaie, o punem la incins pe aragaz, si asezam cate 3-4 placintute in ea. Invartim continuu tigaia, ca la clatite, astfel se coc mai usor placintele. Le lasam cateva minute, la foc mediu, apoi le intoarcem si le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Le scoatem si le lasam la racit. 

Sunt bestiale. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv drob de pui mozaic

Postat de vio_dreams

Aperitiv drob de pui mozaic

Tocam marunt frunzele de ceapa si usturoi, mararul si patrunjelul. Fierbem ficatul, il lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Daca doriti ficatul de pui il puteti innabusi in putin ulei....

Citeste continuarea

Bulzul Godina

Postat de privatelaura

Bulzul Godina

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2014, 18:05
)))) deci sunt cu dedicatie pentru Buni si Gusti ))
la 23.03.2014, 18:14
Super buneee !!!
la 23.03.2014, 18:16
si eu?
la 23.03.2014, 18:17
Cele mai bune
la 23.03.2014, 18:17
sa-mi fac sau cum?

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking